Franz Kafka

En zowel ’s morgens als ’s avonds en in zijn dromen ’s nachts was er in deze straat een steeds drukker verkeer dat, van boven gezien, zich vertoonde als een voortdurend opnieuw door elkaar gestrooid mengsel van verwrongen menselijke gedaanten en van daken van allerlei soorten vervoermiddelen waaruit nog een nieuw, verveelvoudigd wilder mengsel van lawaai, stof en geuren opsteeg, en dat alles werd omgeven en doordrongen van een geweldig licht dat steeds weer door de menigte voorwerpen verstrooid, meegenomen en weer haastig verzameld werd, en dat voor het verblinde oog zó stoffelijk scheen, alsof er elk ogenblik boven deze straat een glazen dak telkens weer met alle kracht in stukken werd geslagen.

Image

Image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s